Vokseværk og magnesium

Rigtigt mange børn oplever i perioder at have dét vi kalder for ”vokseværk”. Egentlig er der ikke rigtigt nogen som ved præcis hvad vokseværk er, eller hvad det skyldes, men det beskrives oftest som smerter, typisk i benene eller i nogle tilfælde også armene, som opstår hos børn hen mod sengetid eller om natten. Ofte vil smerterne være værre efter en dag med megen aktivitet, men der er ikke nogen absolut sammenhæng.

Jf. Sundhed.dk er den bedste behandling af vokseværk at anerkende og trøste barnet og fordi vokseværk ikke er relateret til sygdomme eller nedsat bevægelighed af nogen art, er det vigtigt at fortælle barnet, at tilstanden ikke er farlig.

Men faktisk er der meget man kan gøre, for også at afhjælpe problemet – allerede inden det opstår.

Allerførst er det vigtigt at barnet får rigeligt med vand i løbet af dagen, da væskemangel kan være med til at øge risikoen for kramper og uro i benene.
Dernæst kan det hjælpe at lave udstrækning af benene, ligesom blid massage – nedefra og op – også menes at kunne gøre en forskel.

Fordi magnesium blandt andet bidrager til en normal væskebalance, normale knogler og normal muskelfunktion vil mange også opleve at en god magnesiumserum kan bidrage positivt til at undgå vokseværk. Magnesiumserum sprayes direkte på huden, fx på benene, inden sengetid. Hvis barnet synes det er rart, kan det eventuelt kombineret med den blide, varme massage.

Nogle børn (og voksne) vil opleve at det kan klø/prikke at anvende være magnesiumserum, Relax, på grund af det meget høje saltniveau. Til dem anbefaler vi i stedet Relax Mild.

 

Blog

Guide til fine sommerfødder

Sommeren er over os, og det betyder forhåbentligt masser af solskin, varme og bare fødder i sandalerne. Hvis fødderne trænger til lidt kærlig omsorg og pleje, så læs med her i vores guide til fine sommerfødder. Rigtigt mange mennesker døjer med fødder, som bliver tørre i sommervarmen, og især hvis man skal...

Magnesium – et livsvigtigt mineral

Det er næppe noget af det første vi tænker på, hvis kroppen kommer i ubalance; om den mon kunne mangle magnesium. Men ikke desto mindre, kan det for ganske mange faktisk være ganske relevant at have lige akkurat magnesium i tankerne, hvis kroppen ikke arter sig som man ønsker det. Det er...

HEAT – en roll-on, der føles som en varmepude

De fleste af os kender den vidunderlige fornemmelse af en varmepude som lander på et enten koldt eller ømt sted på kroppen. Nu kan du få den fornemmelse i en variant, som du kan have med dig i håndtasken hvor end du går hen, nemt og bekvemt. Heat, varmende roll on føles...

Vokseværk og magnesium

Rigtigt mange børn oplever i perioder at have dét vi kalder for ”vokseværk”. Egentlig er der ikke rigtigt nogen som ved præcis hvad vokseværk er, eller hvad det skyldes, men det beskrives oftest som smerter, typisk i benene eller i nogle tilfælde også armene, som opstår hos børn hen mod sengetid eller...

0
    Din kurv
    Din kurv er tom