Spring til indhold
magnesium optages via huden magnesium optages via huden

Kan magnesium optages via huden? JA

Når man taler om at magnesium optages via huden, taler man om “transdermal absorption af magnesium”, som er blevet undersøgt og anvendt som en alternativ måde at øge kroppens magnesiumniveauer på.

Når magnesium påføres huden, kan det absorberes gennem hudlagene og trænge ind i kroppens væv og blodbanen. Det kan være en effektiv måde at øge kroppens magnesiumniveauer på, især hvis der er problemer med oral indtagelse af magnesiumtilskud, som nogle mennesker kan opleve, for eksempel på grund af gastrointestinalt ubehag eller nedsat optagelse i tarmen.

Selvom der er begrænset videnskabelig forskning på området, er der studier, der antyder, at magnesium optages særdeles effektivt via huden. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet PLoS One i 2017 viste, at magnesiumniveauer i blodet steg signifikant efter påføring af magnesiumolie på huden. Kilde: Gröber U, et al. (2017). Magnesium in Prevention and Therapy. Nutrients, 9(9), 949.

Fordele ved at bruge magnesium som optages via huden frem for kosttilskud

 

  1. Bedre optagelse: Transdermal absorption af magnesium gennem huden kan muligvis give en mere direkte vej til at tilføre kroppen magnesium i forhold til oral indtagelse. Nogle mennesker kan have problemer med at optage eller tolerere oral magnesium, enten på grund af gastrointestinalt ubehag eller nedsat absorption i tarmen. Ved at bruge magnesiumolie kan man omgå disse potentielle hindringer og opnå en mere effektiv absorption af magnesium.
  2. Målrettet anvendelse: Magnesiumserum kan påføres direkte på specifikke områder af kroppen, hvor man ønsker at opleve fordelene ved magnesium. Dette kan være nyttigt for at lindre muskelspændinger, smerter eller stivhed i bestemte områder. Ved at anvende olien lokalt kan man koncentrere magnesiumtilførslen til de ønskede områder.
  3. Undgå maveproblemer: Nogle mennesker oplever maveproblemer som kvalme, oppustethed eller diarré, når de tager orale magnesiumtilskud i højere doser. Ved at bruge magnesiumserum undgår man mulige maveproblemer, da det ikke indtages oralt.
  4. Behagelig og nem at bruge: Påføring af magnesiumserum på huden er normalt en simpel og bekvem måde at tilføre magnesium på. Olien kan masseres ind i huden eller påføres som en spray. Mange mennesker finder denne anvendelsesmetode behagelig og afslappende.

Det er vigtigt at bemærke, at den videnskabelige forskning omkring transdermal absorption af magnesium og sammenligningen mellem oral og transdermal magnesiumtilførsel er begrænset; primært fordi magnesiumniveauerne i kroppen kan være svære at måle direkte på. 

Kurv

Din indkøbsvogn er i øjeblikket tom.

Start indkøb

Vælg muligheder