Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest hyppige spørgsmål om vores produkter. Skulle du savne information, er du altid meget velkommen til at skrive til os på mail: info@canacare.dk

GENERELT

Kan Cana Care produkterne anvendes af gravide?

Alle produkter i Cana Care kan i udgangspunktet anvendes af gravide. Enkelte produkter indeholder parfume, hvorfor disse bør bruges med omtanke, jf sundhedsstyrelsens anbefaling om at gravide forsøger at undgå unødig parfume i hverdagen.

Hvilke Cana Care produkter er gode til børn?

De bedste produkter fra Cana Care til børn er Repair balm og Relax Mild. 

Relax Mild er særligt god til aktive børn, børn med motorisk uro og børn med fornemmelse af vokseværk. Kan bruges dagligt. 

Repair, plejer vi at sige, er god til det meste! Skrammer, myggestik, atopisk hud, tørre hudområder, røde næser og andre mindre hudirritationer. Både til børn og voksne, vel at mærke. 

Jeg har mange spændninger. Hvilke produkter kan I anbefale?

Ofte vil mennesker med mange spændinger, fx i ryg eller nakke finde stor gavn og glæde i at bruge Relax og Heat. Relax kan virke beroligende, imens den fugtgivende Heat har en varmende effekt, som til sammen kan give en fornemmelse af afspændning og lindring. Relax kan med fordel anvendes på daglig basis. Heat anvendes ved behov. 

Er der nogle Cana Care produkter, som er gode til overgangsalder?

Der findes mange forskellige symptomer på overgangsalder, og fælles for de fleste er, at de ikke er rare. Derfor fortjener kvinder i overgangsalderen masser af selvforkælelse. Og dét kan Cana Care i dén grad bidrage med. Tilmed finder mange kvinder i overgangsalderen stor glæde ved at bruge den magnesiumholdige Relax dagligt; og skal det være lidt mere wellness, så kan Relief i dén grad anbefales. 

Hvis man som kvinde i overgangsalderen ønsker at bevare huden gennemfugtet og smidig, anbefaler vi at man smører kroppen ind i Embrace efter brusebad. 

Hvad kan Relax / Relax Mild?

Relax og Relax Mild indeholder blandt andet magnesium, som bidrager til mange hundrede forskellige processer i kroppen og er blandt andet en vigtig medspiller til at vedligeholde normale muskler, normale knogler og normale tænder. Derfor er magnesium blandt andet kendt for at mindske uro og bidrage til god restitution af musklerne, fx efter træning. Derudover er magnesium også kendt for at bidrage til mindre træthed, udmattelse og stress.

Magnesium bidrager blandt andet til

  • mindre uro
  • mindre stress
  • normal hormonbalance
  • bedre søvn.
Mine knoer sprækker i frost, hvad kan jeg gøre?

Mange mennesker oplever at hænderne bliver meget udsatte i frostvejr. Det bedste er selvfølgelig at bruge handsker når du kan, men hvis hænderne er udsat eller skaden er sket, kan områderne med fordel smøres med Repair Balm - gerne flere gange dagligt.

Min næse er rød og hudløs når jeg er forkølet, hvad kan hjælpe?

Hvis din næse er rød og hudløs, når du er forkølet, så prøv at smøre med Repair balm et par gange om dagen, efter du har pudset næse - det hjælper for de fleste.

Kan Cana Care hjælpe på min hælspore?

Hælspore skyldes oftest overbelastning og kræver derfor aflastning og eventuelt professionel behandling. I tillæg hertil anbefaler vi fodbade med Relief fodbadesalt med magnesium, og såfremt det måtte føles rart, kan den varmende effekt af Heat hos nogen bidrage positivt.

Jeg har sår på brysterne - hvad gør jeg?

Mange kvinder oplever at få sår på brysterne i forbindelse med amme-etablering. Det vigtigste, for at afhjælpe dette, er at sikre, at barnet sutter korrekt på brystet, således der ikke kommer ujævnt eller for stort pres på brystvorterne.

Alligevel vil mange ammende opleve at brysterne bliver ømme, og i den forbindelse er Repair balm med sine mange gode egenskaber oplagt at bruge ved amning. Den smøres blot på brystet efter hver amning - og behøver ikke vaskes af.

Hjælper magnesium på vokseværk?

Man ved ikke helt hvorfor vokseværk opstår, og det kan derfor være svært at komme med konkrete svar på hvad man kan gøre for at komme det til livs. Vores erfaring fra vores mange tusinde kunder er dog, at mange oplever stor gavn af at bruge Relax Mild på børn, som oplever vokseværk. 

HEAT

Må Heat anvendes af ammende?

Heat kan godt anvendes af ammende, men det er vigtigt at pointere, at produktet – eller huden, hvor produktet er smurt på - ikke bør komme i direkte kontakt med baby.

Må Heat anvendes til børn?

Vi anbefaler ikke Heat til brug på mindre børn, fordi den varmende effekt hos nogen kan blive meget intens. Fordi produktet indeholder udtræk af chili, som kan være ganske stærkt/varmt hvis det kommer i munden, bør det opbevares utilgængeligt for børn. 

Hvad gør jeg hvis Heat føles for varm?

Fordi huden er et stort, levende organ, så kan der være forskel på, hvordan Heat føles på huden. Hvis du føler at den varmende effekt bliver for intens, kan den mildnes ved at smøre området med olie. 

RELAX

Hvor på kroppen skal Relax påføres?

Vi anbefaler at Relax kommes på huden, der hvor det føles bedst og hvor du ønsker beroligelse. Hos de fleste vil det typisk være på ben eller arme, men den kan også godt bruges på ryg, nakke eller mave.

Må Relax anvendes til børn?

Ja, det må det gerne, men til børn anbefaler vi altid at begynde med Relax Mild. Aktive børn eller børn med tendens til vokseværk eller lignende, kan have stor glæde af Relax, eller Relax Mild. 

Relax svier/klør ved brug, er det normalt?

På grund af det høje saltindhold er det helt normalt at Relax kan prikke/svie/klø på huden, når man anvender produktet. Lidt ligesom man fx hører om at huden reagerer ved at gå i det meget salte Det Døde Hav. 

Hvis det svier/klør anbefaler vi at komme produktet på våd hud, for at mindske koncentrationen af produktet en smule. Hertil kan det evt anbefales at smøre huden med en mild lotion eller god olie efterfølgende. 

Ved fortsat kløende eller sviende fornemmelse, anbefaler vi sí stedet Relax Mild

REST

Hvor på kroppen skal REST påføres?

REST kan i udgangspunktet bruges på hele kroppen - på intakt hud. Men hos de fleste vil det give bedst mening at bruge den på benene, inden sengetid. Spray eventuelt i hænderne og masser produktet godt ind på fødder og ben.

Er REST til børn eller voksne?

REST er både god til børn og voksne, som har svært ved at finde ro inden sengetid. Uanset om uroen skyldes vokseværk, ømhed eller generel uro, vil massage med REST hos de fleste gøre en stor forskel.

GROW

Må jeg bruge GROW imens jeg er gravid?

Ligesom alle andre produkter fra Cana Care kan du i udgangspunktet godt bruge Grow imens du er gravid. Vi anbefaler dog altid at man som gravid bruger kosmetiske produkter med omtanke. Vores stifter, Cana Buttenschøn er immervæk uddannet jordemoder. Vi vil derfor kærligt opfordre gravide til at overveje, om det - af forsigtighedsprincip, i forhold til sundhedsstyrelsens anbefalinger - kan give mening at vente med at bruge produktet indtil efter fødslen. Også selvom at vores aktive ingredienser er 100% naturlige og den hverken indeholder parfume eller parabener. Det er sagt med andre ord, op til dig at afgøre <3 

Fedter GROW mit hår?

Nej, Grow fedter ikke, så du kan roligt bruge den både morgen og aften - også selvom du ikke nødvendigvis vasker hår hver dag 🙂

REPAIR

Kan Repair balm anvendes af børn?

Repair Balm er genial til børn! Den er god til alt lige fra røde numser, kolde kinder, tørre fingre, tørre læber, røde næser, forslåede knæ, mindre udslæt og andre mindre hudirritationer.

Kan Repair balm bruges på eksem eller atopisk hud?

Repair Balm er god at bruge til alle hudtyper, på mennesker i alle aldre. Vores erfaring er, at vores kunder med atopisk hud, har rigtigt god gavn af Repair balm. 

TREAT

Kan Treat fodcreme afhjælpe tørre fødder?

Treat fodcreme er eminent til at afhjælpe tørre fødder. Brug den gerne dagligt, efter dit brusebad. Fordi den trænger lynhurtigt ind, er det let som en leg. 

Skal jeg bruge fodcreme efter fodbad?

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil bruge fodcreme efter dit fodbad, men for at give dine fødder de bedste vilkår, anbefaler vi at du smører dem med Treat fodcreme efter fodbad. 

Hvor ofte skal jeg bruge fodcreme?

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil bruge fodcreme efter dit fodbad, men for at give dine fødder de bedste vilkår, anbefaler vi at du smører dem med Treat fodcreme efter fodbad. 

EMBRACE

Kan Embrace bruges ved psoriasis?

Der er intet i vejen for at bruge Embrace hvis du har psoriasis. Den indeholder mange gode olier, som er rige på vitaminer og anti-oxidanter, som hus de fleste vil gavne huden. Hertil kan den, på grund af sit indhold af hydrasalinol desuden bidrage til opbygning og fastholdelse af hudens fugtbalance, da den fremmer produktionen og transporten af carbamid til huden, hvilket er afgørende - særligt hos mennesker med problemhud.