Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest hyppige spørgsmål om vores produkter. Skulle du savne information, er du altid meget velkommen til at skrive til os på mail: info@canacare.dk

GENERELT

Kan Cana Care produkterne anvendes af gravide?

Alle produkter i Cana Care kan i udgangspunktet anvendes af gravide. Enkelte produkter indeholder parfume, hvorfor disse bør bruges med omtanke, jf sundhedsstyrelsens anbefaling om at gravide forsøger at undgå unødig parfume i hverdagen.

Hvilke Cana Care produkter er gode til børn?

De bedste produkter fra Cana Care til børn er Repair og Rest. 

Rest er særligt god til aktive børn, børn med motorisk uro og børn med fornemmelse af vokseværk. Kan bruges dagligt. 

Repair, plejer vi at sige, er god til det meste! Skrammer, myggestik, atopisk hud, tørre hudområder, røde næser og andre mindre hudirritationer. Både til børn og voksne, vel at mærke. 

Jeg har mange spændninger. Hvilke produkter kan I anbefale?

Ofte vil mennesker med mange spændinger, fx i ryg eller nakke finde stor gavn og glæde i at bruge Relax og Heat. Relax kan virke beroligende, imens den fugtgivende Heat har en varmende effekt, som til sammen kan give en fornemmelse af afspændning og lindring. Relax kan med fordel anvendes på daglig basis. Heat anvendes ved behov. 

Er der nogle Cana Care produkter, som er gode til overgangsalder?

Det korte svar er: JA! Der findes mange forskellige symptomer på overgangsalder, og fælles for de fleste er, at de ikke er rare. Derfor fortjener kvinder i overgangsalderen masser af selvforkælelse. Og dét kan Cana Care i dén grad bidrage med. Tilmed finder mange kvinder i overgangsalderen stor glæde ved at bruge vores magnesiumholdige produkter REST og RELAX dagligt. Hvis man som kvinde i overgangsalderen ønsker at bevare huden gennemfugtet og smidig, anbefaler vi at man smører kroppen ind i EMBRACE efter brusebad. 

Hvad kan Relax / Rest?

RELAX og REST er plejende sera til brug på kroppen. De indeholder blandt andet magnesium, som bidrager til mange hundrede forskellige processer i kroppen og er blandt andet en vigtig medspiller til at vedligeholde normale muskler, normale knogler og normale tænder. Derfor er magnesium blandt andet kendt for at mindske uro og bidrage til god restitution af musklerne, fx efter træning. Derudover er magnesium også kendt for at bidrage til mindre træthed og udmattelse.

RELAX er særligt god i forbindelse med spændinger eller til at støtte kroppens naturlige restitution efter sport.

REST er særligt god at anvende inden sengetid, for at hjælpe kroppen til bedre ro.

Min næse er rød og hudløs når jeg er forkølet, hvad kan hjælpe?

Hvis din næse er rød og hudløs, når du er forkølet, så prøv at smøre med REPAIR et par gange om dagen, efter du har pudset næse - det hjælper for de fleste.

Kan Cana Care hjælpe på min hælspore?

Hælspore skyldes oftest overbelastning og kræver derfor aflastning og eventuelt professionel behandling. I tillæg hertil kan mange have glæde af at bruge den magnesiumrige RELAX til at massere fødderne, inden de smøres godt ind i TREAT; og såfremt det måtte føles rart, kan den varmende effekt af Heat hos nogen bidrage positivt.

Jeg har sår på brysterne - hvad gør jeg?

Mange kvinder oplever at få sår på brysterne i forbindelse med amme-etablering. Det vigtigste, for at afhjælpe dette, er at sikre, at barnet sutter korrekt på brystet, således der ikke kommer ujævnt eller for stort pres på brystvorterne.

Alligevel vil mange ammende opleve at brysterne bliver ømme, og i den forbindelse er REPAIR med sine mange gode egenskaber oplagt at bruge ved amning. Den smøres blot på brystet efter hver amning - og behøver ikke vaskes af.

Hjælper magnesium på vokseværk?

Man ved ikke helt hvorfor vokseværk opstår, og det kan derfor være svært at komme med konkrete svar på hvad man kan gøre for at komme det til livs. Vores erfaring fra vores mange tusinde kunder er dog, at mange oplever stor gavn af at bruge REST på børn, som oplever vokseværk. 

HEAT

Må Heat anvendes af ammende?

HEAT kan godt anvendes af ammende, men det er vigtigt at pointere, at produktet – eller huden, hvor produktet er smurt på - ikke bør komme i direkte kontakt med baby.

Må Heat anvendes til børn?

Fordi den varmende effekt hos nogen kan blive meget intens anbefaler vi af et kærligt hjerte ikke, at man anvender HEAT til børn. Fordi produktet indeholder udtræk af chili, som kan være ganske stærkt/varmt hvis det kommer i munden, bør HEAT opbevares udenfor små børns rækkevidde.

Hvad gør jeg hvis Heat føles for varm?

Fordi huden er et stort, levende organ, så kan der være forskel på, hvordan HEAT føles på huden. Hvis du føler at den varmende effekt bliver for intens, kan den mildnes ved at smøre området med olie. 

HEAT BLIVER IKKE VARM - HVAD GØR JEG?

Fordi huden er et stort, levende organ som er forskelligt hos os allesammen, er det også forskelligt hvordan HEAT optages i og føles på huden. For nogen kræver det lidt mere indsats at få glæde af den varmende fornemmelse fra HEAT, men hvis først man får den i gang, kan den virkelig gøre en stor forskel. Det første du kan prøve, hvis ikke du mærker så meget varme fra HEAT, som du ønsker er, at du kan påføre mere af produktet. Dernæst kan du forsøge at aktivere varmen, ved at tilføre varme enten ude- eller indefra. Fx med en godt varm klud, et minuts tid med føntørreren - eller 10 minutters motion, så din krop bliver varm indeni. Hus de fleste vil varmen hurtigt brede sig herefter, og den kan på samme måde ofte reaktiveres i helt op til 24 timer, igen og igen med de samme små tricks.

Hvor længe varmer HEAT?

Det er lidt forskelligt fra person til person, hvor længe den varmende effekt fra HEAT varer, men hos de fleste kan den reaktiveres i op til 24 timer, enten ved at tilføre varme udefra (fx med et varmt bad) eller bedre: at tilføre varme indefra, i forbindelse med motion.

Kan HEAT bruges i ansigtet? 

Vi kan godt forstå lysten til at gøre det, men der er blandt andet chili i Heat, så det er vigtigt at du er meget varsom med, at det ikke kommer i kontakt med øjnene. 

Må HEAT bruges sammen med REST/RELAX?

Ja, de komplementerer hinanden rigtig godt. Brug først RELAX (eller REST) og dernæst HEAT.

I hvilken rækkefølge er det bedst at bruge heat og relax?

Brug først RELAX, og rul så HEAT på når RELAX er absorberet i huden.

RELAX

Hvor på kroppen skal Relax påføres?

Vi anbefaler at RELAX kommes på huden, på de områder på kroppen du føler dig anspændt. Hos de fleste vil det typisk være på nakken, lænden, et dårligt knæ eller en øm skulder.

Må Relax anvendes til børn?

Ja, det må det gerne, men til børn anbefaler vi altid at begynde med REST. Aktive børn eller børn med tendens til vokseværk eller lignende, kan have stor glæde af daglig brug af REST.

Relax svier/klør ved brug, er det normalt?

På grund af det høje saltindhold er det helt normalt at Relax kan prikke/svie/klø på huden, når man anvender produktet. Lidt ligesom man fx hører om at huden reagerer ved at gå i det meget salte Det Døde Hav. 

Hvis det svier/klør anbefaler vi at komme produktet på våd hud, for at mindske koncentrationen af produktet en smule. Hertil kan det evt anbefales at smøre huden med en mild lotion eller god olie efterfølgende. 

Ved fortsat kløende eller sviende fornemmelse, anbefaler vi sí stedet Relax Mild

Skal jeg bruge RELAX før eller efter træning?

Når du træner, bruger dine muskler automatisk af deres magnesiumdepoter, hvorfor det giver rigtigt god mening at tilføre magnesium lokalt via huden, efter træning. Hvis du dyrker udholdenhedssport, kan du med fordel anvende RELAX undervejs, men ellers har du bedst gavn af at bruge den umiddelbart efter din træning.

Et godt tip: Brug den gerne lige når du er kommet ud af badet og masser den godt ind i huden; din krop vil elske dig for det!

KAN JEG BRUGE RELAX SAMMEN MED HEAT?

JA! HEAT og RELAX er et vidunderligt makkerpar, hvis du døjer med ømhed eller spændinger.

Brug først nogle sprays af RELAX, som du masserer godt ind i huden. Rul derefter HEAT på. Efter få minutter vil varmen brede sig - og hvis ikke du synes det er varmt nok, så rul blot lidt mere på.

Kan relax bruges i ansigtet?

RELAX må gerne bruges i ansigtet, men pas på at produktet ikke kommer i øjne eller slimhinder, og smør evt. efter med en god dagcreme, hvis du føler det høje saltindhold irriterer den fine hud i ansigtet.

Hvorfor er min RELAX ikke klar/gennemsigtig?

RELAX har et ekstremt højt indhold af magnesium, som er et saltmineral - og salten kan reagere på kulde og blive hvid. RELAX vil blive gennemsigtig igen så snart den får stuetemperatur.

Hvornår i sin beauty rutine skal jeg bruge RELAX?

Du kan bruge den på alle tidspunkter alt efter hvornår det følelse rareste, så du kan både bruge den om morgen efter bad, men også om aften inden sengetid.

Må jeg bruge RELAX hver dag? 

Ja, faktisk får du den bedste effekt hvis den bruges hver dag. Det er vigtigt, særligt hvis du bruger den hyppigt, at du sørger for at tilføre yderligere fugt og fedt til huden, fx med en god kropsolie.

Kan man bruge RELAX som gravid? 

Ja! Men hvis du tænker at bruge den i forbindelse med sengetid, anbefaler vi at du overvejer at bruge REST i stedet. Den er lidt mildere og vil hos de fleste give en bedre oplevelse af ro, når den anvendes i forbindelse med sengetid.

REST

Jeg har ofte uro i benene om aftenen/natten - hjælper REST?

Vi kan selvfølgelig ikke love dig mirakler, men rigtigt mange oplever, at blid massage med REST inden sengetid - eller om natten, hvis du vågner med uro - vil afhjælpe og lindre i løbet af ganske få minutter.

Hvor på kroppen skal REST påføres?

REST kan i udgangspunktet bruges på hele kroppen - på intakt hud. Men hos de fleste vil det give bedst mening at bruge den på benene, inden sengetid. Spray eventuelt i hænderne og masser produktet godt ind på fødder og ben.

Er REST til børn eller voksne?

REST er både god til børn og voksne, som har svært ved at finde ro inden sengetid. Uanset om uroen skyldes vokseværk, ømhed eller generel uro, vil massage med REST hos de fleste gøre en stor forskel.

KAN JEG BRUGE REST MOD VOKSEVÆRK?

Man ved ikke helt hvorfor vokseværk opstår, men blandt en stor brugerundersøgelse i 2023 fandt vi at 93% som bruger REST i forbindelse med vokseværk, oplever at den lindrer, giver ro og bedre aftener og nætter, for både store og små.

Mit barn har uro om aftenen kan jeg bruge REST?

JA! REST er eminent til at skabe ro, hos både store og små. Hos de helt små anbefaler vi at du kommer et enkelt eller to sprays i dine hænder og masserer det blidt ind på barnets ben, gerne umiddelbart efter bad.

OBS: Fordi REST er meget saltholdig, er det vigtigt at du undgår at smøre den på sår eller småskrammer, da det kan svie.

kan man bruge REST som gravid?

JA! Den er eminent til gravide. Brug den gerne efter bad, eller inden sengetid og sørg for at massere produktet godt ind (hvis du kan), så får du den optimale effekt ud af den.

Må jeg bruge REST hver dag?

Ja, meget gerne. For de fleste vil REST faktisk blive mest effektiv hvis den anvendes på daglig basis.

GROW

Må jeg bruge GROW imens jeg er gravid?

Ligesom alle andre produkter fra Cana Care kan du i udgangspunktet godt bruge Grow imens du er gravid. Vi anbefaler dog altid at man som gravid bruger kosmetiske produkter med omtanke. Vores stifter, Cana Buttenschøn er immervæk uddannet jordemoder. Vi vil derfor kærligt opfordre gravide til at overveje, om det - af forsigtighedsprincip, i forhold til sundhedsstyrelsens anbefalinger - kan give mening at vente med at bruge produktet indtil efter fødslen. Også selvom at vores aktive ingredienser er 100% naturlige og den hverken indeholder parfume eller parabener. Det er sagt med andre ord, op til dig at afgøre <3 

Fedter GROW mit hår?

Nej, Grow fedter ikke, så du kan roligt bruge den både morgen og aften - også selvom du ikke nødvendigvis vasker hår hver dag 🙂

Jeg oplever at GROW skiller/klumper - er det normalt?

Ja! Det er helt normalt, og det har heldigvis ingen betydning for produktets gode virkning. Fordi GROW er en koncentreret hårserum skabt af gode, naturlige råvarer, så kan der forekomme udskilning af de aktive ingredienser, som kan ses som "grums" eller små flager i produktet. Hvis du oplever dette, skal du blot sørge for at skrue låget godt på og omryste flasken godt inden du trykker produktet op i pipetten, således de aktive ingredienser fordeles ligeligt i produktet. På den måde sikrer du at effekten er lige høj hver gang du bruger produktet.

Kan mænd bruge GROW?

JA! Grow bidrager til at reducere hårtab hos både mænd og kvinder, så hvis du er en mand (eller hvis du kender en mand) som er begyndt at opleve hårtab, så er det absolut et godt tidspunkt at starte med at bruge GROW. Foruden at bidrage til mindre hårtab, støtte GROW også den naturlige, sunde hårvækst. Se evt mere HER.

Kan GROW bruges sammen med mine stylingprodukter?

Ja det er der intet for, det er dog bedst at bruge GROW inden du bruger dine andre stylingprodukter.

Skal grow vaskes ud af håret?

Nej, du behøver ikke vaske dit hår efter brug af Grow - tværtimod. Den fedter ikke hovedbunden, men bidrager til gengæld til skøn balance, så lad den endelig sidde dagen lang.

Kan jeg bruge GROW både i tørt og vådt hår?

Ja, det kan du. det vigtigste når du bruger GROW er, at du sørger for at massere produktet godt ned i hovedbunden.

Hvor lang tid går der før jeg kan se resultat?

Vi anbefaler at GROW bruges i minimum 3 måneder, for at opnå den optimale effekt. Herefter skal effekten hos de fleste vedligeholdes og håret vil derfor syne tykkere (og tykkere) over tid.

REPAIR

Kan Repair anvendes af børn?

Repair er genial til børn! Den er god til alt lige fra røde numser, kolde kinder, tørre fingre, tørre læber, røde næser, forslåede knæ, mindre udslæt og andre mindre hudirritationer.

Kan Repair bruges på eksem eller atopisk hud?

Repair er god at bruge til alle hudtyper, på mennesker i alle aldre. Vores erfaring er, at vores kunder med atopisk hud, har rigtigt god gavn af Repair. 

Jeg får røde knopper efter barbering - kan repair hjælpe mig?

Ja, det kan den. REPAIR indeholder mange gode og naturlige ingredienser med helende og antiinflammatoriske egenskaber, så smør gerne området godt ind, efter barbering - og slip af med de irriterende røde knopper.

Kan Repair anvendes i forbindelse med amning?

REPAIR er med sine mange gode egenskaber oplagt at bruge ved amning. Den smøres blot på brystet umiddelbart efter hver amning - og behøver ikke vaskes af inden barnet lægges til brystet igen næste gang.

ENERGY BALANCE

Hvor hurtigt kan jeg mærke effekt af mine kosttilskud?

Tommelfingerreglen for kosttilskud er, at man skal tage dem i 1-2 måneder før man kan forvente at mærke den fulde effekt. 

Jeg savner energi i hverdagen - skal jeg vælge ENERGY BALANCE eller IRON BOOST?

I udgangspunktet er der ikke et svar, der passer til alle, men for de fleste vil ENERGY BALANCE være god at starte med. I den har vi samlet nogle af de mest essentielle vitaminer, mineraler og urter, som i deres unikke kombination kan hjælpe din krop i balance, hvis du føler dig træt, udmattet eller simpelthen mangler overskud i hverdagen. For mange kan det dog - i tillæg til den - være meningsfuldt at tage IRON BOOST også, fordi undersøgelser viser, at hver femte kvinde er i underskud af jern. 

Får jeg alle de vitaminer og mineraler, jeg skal bruge i jeres Energy Balance og Iron+C+B12?

Ja - og nej. Du kan aldrig få dækket dit fulde behov via kosttilskud, og kosttilskud kan ikke træde i stedet for sund og varieret kost. Men hvis du er sund og rask og ikke er gravid, opfylder vores kosttilskud Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger til dine daglige tilskud af vitaminer - samtidig med at de bidrager til mere energi og overskud i hverdagen. 

Hvis du er over 70 år anbefaler Sundhedsstyrelsen dog også, at du tager et dagligt tilskud af calcium. 

Kan Energy Balance erstatte min almindelige multivitaminpille?

I udviklingen af vores kosttilskud er det afgørende for os, at vi udelukkende bruger de vitaminer, mineraler og urter, som supplerer hinanden godt i forhold til optagelse, og som samtidig har en reel og dokumenteret effekt på dét vi gerne vil bidrage til; mere energi og overskud i hverdagen, for eksempel. 

Det betyder også, at der med al sandsynlighed vil være nogle vitaminer i din almindelige multivitamin, som ikke er til stede i vores kosttilskud; simpelthen fordi vi aktivt har valgt dem fra i de enkelte kosttilskud hos os, for at sikre netop den høje kvalitet vi ønsker at levere. 

Hvordan skal jeg tage mine kosttilskud?

Vi har gjort det nemt! Allerførst vil vi anbefale dig at købe vores pilleæske, som har 14 rum (til morgen og aften) - den hjælper dig til at huske at tage dem, og det er første skridt mod at mærke effekten; at få taget dem dagligt. Den er god til både hverdagene, men også på farten, på arbejdsture eller på ferier. For den bedste effekt anbefaler vi at tage 2 kapsler ENERGY BALANCE om morgenen i forbindelse med et måltid (men gerne 30 min. før/efter din kaffe, for koffein kan reducere optagelsen af alle kosttilskud). 

Vi anbefaler 1 kapsel IRON+C+B12 om aftenen - udenfor måltiderne.

IRON BOOST

Må man tage Iron Boost som gravid?

Sundhedsstyrelsen anbefaler blandt andet at gravide tager tilskud af jern fra uge 10, og her kan Iron Boost være et rigtigt godt alternativ til de traditionelle jerntilskud. Vi anbefaler 2 kapsler dagligt for gravide (fra uge 10).

Jeg har tidligere fået mavekneb af jerntilskud; vil jeg også få det af Iron Boost?

Hvis du tidligere har oplevet problemer med maven i forbindelse med jern, så start ud med at tage 1 kapsel hver anden dag - gerne om aftenen og altid udenfor måltider. 

Hvis det føles ok, så kan du trappe op til 1 kapsel dagligt. Det vigtigste for at passe godt på maven når du tager jerntilskud er, at du tager det udenfor måltiderne. På den måde hjælper du din krop med at kunne optage jern bedst muligt, og du minimerer derved risikoen for mavekneb.

Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan sluge piller?

Fordi vores kosttilskud kommer i kapsler, kan du blot åbne kapslen og blande indholdet med væske, som du drikker. Særligt for jern er det vigtigt for optagelsen, at du ikke blandet med andet end vand eller appelsinjuice.

Må jeg tage kosttilskuddene selvom jeg ammer?

Iron Boost kan være et rigtigt godt alternativ til de traditionelle jerntilskud imens du ammer.

Hvordan skal jeg tage IRON BOOST kosttilskud?

Vi anbefaler 1 kapsel IRON BOOTS om aftenen - udenfor måltiderne.

PILL BOX

Hvor mange piller kan der være i pilleæsken?

Det er svært at give et præcist svar, da det afhænger af de piller og kosttilskud du tager.

Beholderen er 11 cm i diameter og 2,7 cm høj. Den består af 14 åbne rum til piller/kosttilskud (7 større og 7 lidt mindre), og ét rum til lukning af æsken.

Der kan være op til 5 mellemstore piller/kapsler (som ENERGY BALANCE) i de 7 store rum og 3 mellemstore piller/kapsler i de 7 mindre rum. 

Hvad gør jeg hvis pilleæsken er for lille til mine kosttilskud?

Du kan altid returnere dine varer hos os, indenfor 30 dage, så hvis du får pilleæsken hjem og opdager at den ikke var noget for dig, så vil vi gerne tilbyde dig at få pengene retur.

Kan pilleæsken fås i andre farver?

Indtil videre har vi den kun i én farve. men hvis du har specifikke ønsker, så skriv endelig til os på info@canacare.com, så vil vi gerne tage din idé med til udviklingsafdelingen.

TREAT

Kan Treat fodcreme afhjælpe tørre fødder?

Treat fodcreme er eminent til at afhjælpe tørre fødder. Brug den gerne dagligt, efter dit brusebad. Fordi den trænger lynhurtigt ind, er det let som en leg. 

Kan treat burges af gravide?

Alle produkter fra Cana Care kan i udgangspunktet bruges af gravide, men som med alle andre kosmetiske produkter, bør den bruges med omtanke. Lidt, men godt. 

Bør jeg bruge fodcreme efter bad?

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil bruge fodcreme efter dit bad, men for at give dine fødder den bedste pleje, anbefaler vi at du smører dem med TREAT efter bad. 

Hvor ofte skal jeg bruge fodcreme?

For at give dine fødder den mest optimale pleje, anbefaler vi at du bruger TREAT efter brusebad - gerne hver dag.

EMBRACE

Kan Embrace bruges ved psoriasis?

Der er intet i vejen for at bruge Embrace hvis du har psoriasis. Den indeholder mange gode olier, som er rige på vitaminer og anti-oxidanter, som hus de fleste vil gavne huden. Hertil kan den, på grund af sit indhold af hydrasalinol desuden bidrage til opbygning og fastholdelse af hudens fugtbalance, da den fremmer produktionen og transporten af carbamid til huden, hvilket er afgørende - særligt hos mennesker med problemhud. 

Kan Embrace bruges ved psoriasis?

Der er intet i vejen for at bruge Embrace hvis du har psoriasis. Den indeholder mange gode olier, som er rige på vitaminer og anti-oxidanter, som hus de fleste vil gavne huden. Hertil kan den, på grund af sit indhold af hydrasalinol desuden bidrage til opbygning og fastholdelse af hudens fugtbalance, da den fremmer produktionen og transporten af carbamid til huden, hvilket er afgørende - særligt hos mennesker med problemhud. 

Er embrace god til gravide?

JA! Embrace er en naturlig kropsolie, med særligt gode, plejende egenskaber for den udsatte hud, hos gravide. Den optages let i huden og bidrager til øget smidighed og elasticitet, helt uden at indeholde unødig kemi - den er med andre ord lige dét man gerne vil have, når man er gravid.

SOFT

Trænger SOFT lige så hurtigt ind som TREAT?

Ja, det gør den. Det har været essentielt for os, at vores cremer trænger lynhurtigt ind i huden. Udover at det gør dem særdeles effektive, gør det også meget lettere at få dem brugt i en travl hverdag. 

Indeholder SOFT parfume?

Ja, SOFT indeholder en mild parfume. Parfumen er kemisk fremstillet, hvilket gør den meget miljø- og allergivenlig. 

Kan jeg bruge SOFT hvis jeg har meget tørre og ru hænder?

Du kan med fordel bruge SOFT på daglig basis - eller mere - hvis du har tendens til meget tørre hænder. I tillæg hertil, kan du eventuelt smøre hænderne ind i REPAIR inden sengetid, for at reparere huden og binde hudens naturlige fugt bedst muligt. 

KAN SOFT BRUGES AF GRAVIDE?

Alle produkter fra Cana Care kan i udgangspunktet bruges af gravide, men som med alle andre kosmetiske produkter, bør den bruges med omtanke. Lidt, men godt. 

LIPS

Hvor ofte kan jeg bruge lips?

Der er ingen øvre grænse for hvor hyppigt du kan bruges LIPS, og vi anbefaler derfor at du blot bruger den ved behov eller én gang dagligt, for at give dine læber den optimale pleje i hverdagen.

Har lips en duft?

Ja - og nej. LIPS har ikke tilsat nogen former for duft, men fordi den er lavet af 100% gode, naturlige og økologiske indholdsstoffer vil den for nogen have en naturlig duft fra råvarerne.